Van de Kraats Teksten richt zich niet alleen maar op het schrijven van websites.

Een tekstschrijver inschakelen bij andere schrijfstukken is ook mogelijk. De opties hieronder zijn enkele veel voorkomende voorbeelden. Heb je hulp nodig bij een andere soort tekst? Stuur dan een mailtje, dan kijken we samen naar de mogelijkheden

Schrijver voor brochures / folders

Wil je een folder maken? Ik help je graag bij het schrijven van een pakkende, leuke, grappige of serieuze tekst. Uiteraard kan er ook meegedacht worden over het ontwerp. Wanneer je wel al een ontwerp klaar hebt maar de tekst nog toegevoegd moet worden, bespreken we samen welke informatie niet mag missen en ga ik aan de slag om deze informatie uit te werken tot een tekst die past bij de doelgroep.

Het voordeel van een brochure ten opzichte van een folder is dat je er meer informatie in kwijt kunt. De voor jou belangrijke onderwerpen kunnen uitgebreider toegelicht worden zodat ze ook voor de lezer aantrekkelijker worden. Voor het schrijven van de teksten voor een brochure geldt hetzelfde als voor folders; we gaan eerst in gesprek om te ontdekken welke onderdelen je wilt uitlichten. Hierbij staat jouw beeld van het eindresultaat centraal.

Notes

 • Folders

  Een folder moet aantrekkelijk zijn, daar zijn we het vast onmiddellijk over eens. Een folder moet ook precies de juiste hoeveelheid tekst bevatten. De belangrijke punten moeten uitgelicht worden. Niet de belangrijkste punten voor jou, maar voor de lezer. Want juist de punten die de lezer zó nieuwsgierig maken dat hij de folder bewaart, je naam onthoudt en er nog eens op terugkomt, die wil je aanhalen.

  Maak eens twee versies en neem de proef op de som. Hebben beide lezers een goed beeld van wat jij ze te bieden hebt?

Een brief laten nakijken

Waar mijn schrijfopdrachten ooit mee begonnen zijn... Bijna iedereen loopt er wel eens tegenaan. Je hebt een nette brief nodig, maar het wil niet lukken. Hij is te kort, of juist te lang, de zinsopbouw krijg je maar niet goed voor elkaar en waar hoordt nou die -d of -t? Spelling is gewoon lastig. Gelukkig kunnen we elkaar allemaal verstaan en begrijpen, dat is natuurlijk het belangrijkste. 

Maar.. wanneer je een zakelijke brief of e-mail schrijft, wil je liever niet dat deze vol met spelfouten zit. En waarschijnlijk wil je wel dat de brief in de juiste toon is geschreven.

Tip: Beeld je in dat je de brief voorleest aan degene die hem zal gaan ontvangen. Zijn dit de zinnen die je dan zou gebruiken? Heb je je verhaal voldoende toegelicht of geef je misschien zelfs al te veel weg? 

Heb jij een brief (of e-mail) geschreven en twijfel je over de inhoud, spelling of indeling? Dan kun je hem laten nakijken en indien nodig laten aanpassen. Zo ben je er altijd zeker van dat je professioneel overkomt. 

Notes

 • Backspace en Delete

  Herken je dat? Je wilt je punt maken in je brief of mail, maar krijgt de juiste woorden niet gevonden. Backspace en Delete zijn je twee beste vrienden.
  Mijn tip: leg het weg. Niet weggooien, want er zitten vast wel goede stukken tussen, maar gewoon opslaan en kruisje. Morgen open je je bestand nog een keer en pas je hem aan. Dan zul je zien dat het ineens makkelijker gaat.

  Lukt het dan nog niet? Stuur gerust een mailtje.

Notes

 • blogs

  Google ziet graag dat er beweging in je content zit. Je zou het kunnen zien als dat je dan meer 'nieuwswaarde' hebt. Je kunt dit door middel van blogs bewerkstelligen. Het leuke van blogs is dat je steeds een ander onderdeel van je vakgebied kunt uitlichten (met zoekwoorden!) en je kunt ze delen op je sociale media kanalen, wat weer meer verkeer oplevert enzovoort.

  Win-win-win-win-situaties dus.

Een blog laten maken

Blogs zijn zeg maar echt mijn ding. Ik vind het heerlijk om mijn bevindingen te mogen uiten in mijn eigen woorden. Ik schrijf graag over de dingen die ik meemaak, zoals bijvoorbeeld met mijn kinderen. Het liefst breng ik een lach op het gezicht van mijn lezer, een klein beetje ironie kun je dus wel eens tegenkomen in mijn teksten. Door mijn positieve kijk op grote en kleine dingen te delen, probeer ik de wereld een heel klein beetje mooier te maken.

Heb jij een leuk evenement, product, park of iets anders waar je graag een blog over zou willen, stuur me dan een mailtje.

Blogs zijn hot! Én.. een blog-pagina op je zakelijke website doet het ook nog eens super in Google.